В своя TED лекция (която можете да видите във видеото по-долу,

...
В своя TED лекция (която можете да видите във видеото по-долу,
Коментари Харесай

10 неща за оргазма, които вероятно не знаете

В своя TED лекция (която можете да видите във видеото по-долу, налични са надписи на български) писателката Мери Роуч разказва оргазма като " реакция на самостоятелната нервна система. Онази част от нервната система, която не направляваме умишлено и която реакция може да се задейства от изненадващо необятен набор от фактори ", написа IFL Science.

Ето 10 обстоятелството за този човешки феномен, които може би не са ви известни.

1. Плодът също може да мастурбира

При хората самозадоволяването може да стартира още в утробата. Въпреки че това е особено и за двата пола, момчетата се виждат по-ясно на ултразвук.

2. Всъщност, не ти трябват полови органи

Противно на публикуваното мнение, въобще не ти трябват гениталии, с цел да достигнеш до оргазъм. Хора с травми на гръбначния дирек, с ампутации и други нормално развиват една доста сензитивна зона тъкмо над равнището на тяхната травма. Това е по този начин точно поради рефлексите на периферната нервна система. Един от най-причудливите образци за това е жена, която получава оргазъм, когато мие зъбите си.

3. Можете да имате оргазъм, даже когато сте мъртви

Невероятно, само че факт - учените са съгласни, че има оргазъм и след гибелта. При трупове с към момента биещо сърце - да вземем за пример хора в мозъчна гибел, които се поддържат изкуствено - е вероятен инстикт, наименуван " Рефлексът на Лазар ", който действително задейства чувство за оргазъм.

4. Той може да аргументи неприятен мирис

При жена, получила оргазъм в границите на последния час, могат да се усетят избрани леко неприятни миризми в дъха. Откритието е на писателя Теодор ван де Велде, който е създател на книгата " Идеалният брак ".

5. А може да излекува хълцане

Мъж от Израел, който страда от сериозен проблем с хълцане, съумява да го излекува след секс със брачната половинка си. Докторите обаче не могат да обяснят точната причина за това.

6. Някога лекарите съветвали, че оргазъм оказва помощ за плодовитост

В началото на 20. век гинеколозите смятали, че женският оргазъм води до по-бързото постигане на спермата до яйцеклетките и надлежно усилва шанса за оплождане. През 50-те години обаче тази доктрина била тествана в лабораторни условия и не била потвърдена.

7. Въпреки това фермерите към момента го употребяват за плодовитост

Датски фермери отчели нарастване с 6 % на ражданията на свине, в случай че помагали на женските да получат оргазъм, до момента в който ги оплождали изкуствено. Прасетата, както и кучетата, употребяват горната част от своите муцуни, с цел да изразят болежка или наслаждение.

8. Животните изпитват оргазъм повече, в сравнение с допускаме

Тъй като животните не показват възторг по метода, по който го вършим ние, ни е мъчно да разберем по кое време са полово възбудени. Маймуните са най-лесни за разгадаване, защото вършат гримаси с лице.

9. Била е основана изкуствена секс машина за проучване на женския оргазъм

За да изследват целия цикъл на полов отговор при дамите, двама учени създали машина за секс, която на процедура съставлява пенис с мотор. На върха на пениса е сложена камера и мълния, с цел да се записва протичащото се. Опитите датират от 50-те години на предишния век.

10. Изследвано е и дистанцията, на което може да се изхвърли спермата

Алфред Кинзи събира 300 мъже в една лаборатория, с цел да премери силата, с която се изхвърля семенната течност и дистанцията, до което може да стигне. Целта е да се разбере дали това са фактори в оплождането. При по-голямата част от мъжете дистанцията било минимално, само че рекордьорът отчел зашеметяващите 2.2 метра.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР